Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)
RSS

Isnin, 26 September 2011

Misha, Nora hiburkan orang kampung

MISHA dan Nora akan mendekati penduduk Tanah Merah yang tinggal di ibu kota pada persembahan khas di PWTC.
MISHA dan Nora akan mendekati penduduk Tanah Merah yang tinggal di ibu kota pada persembahan khas di PWTC.

Majlis perhimpunan anak jati Tanah Merah bersama pemimpin akan berlangsung di PWTC, 9 April

WALAUPUN sudah sekian lama menjadikan ibu kota sebagai lokasi tempat tinggal dan mencari rezeki, namun tiga penyanyi popular kelahiran Kelantan, tetap tidak melupakan akar umbi masing-masing.
Justeru mereka dengan senang hati menerima pelawaan mengadakan persembahan pada majlis yang bertujuan mengeratkan lagi silaturahim penduduk negeri itu, 9 April ini.
Kemunculan tiga penyanyi yang terkenal dengan kehebatan vokal, Misha Omar, Nora dan Jay Jay, menjayakan Malam Mesra Anak Tanah Merah Di Perantauan pastinya memeriahkan lagi acara terbabit.

Majlis makan malam dan ramah mesra pemimpin dan rakyat anjuran Persatuan Anak Tanah Merah (PERTAMA) dan Persatuan Mahasiswa Tanah Merah (PERMATA) akan berlangsung di Aras 4, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur.

Ia diadakan bermatlamat mengeratkan hubungan di samping mendekatkan lagi penduduk Tanah Merah, Kelantan, yang kini merantau ke ibu kota.

Penganjurnya, Datuk Ikmal Hisham Abd Aziz berkata, aktiviti pemimpin bersama rakyat yang bertujuan mengeratkan silaturahim kedua-dua pihak bukan kali pertama dianjurkan mereka.
“Ini bukan program pertama yang membabitkan pertemuan anak jati Tanah Merah diadakan, malah sebelum ini kami pernah mendekati mereka dengan memberikan tiket percuma untuk menyokong dan menyaksikan perlawanan akhir Piala Malaysia antara Kelantan menentang Negeri Sembilan, tahun lalu.

“Aktiviti umpama ini seharusnya diadakan lebih kerap lagi, dengan mendekati golongan sasar ini, di samping mengelakkan hilangnya jati diri ketika berada di perantauan, terutama di ibu kota yang serba mencabar ini.

“Sempena perjumpaan dan majlis makan malam itu juga, kami turut mengundang tiga artis popular yang juga anak kelahiran Kelantan untuk menghiburkan hadirin pada malam terbabit. Saya mengharapkan anak jati Tanah Merah dapat menghadirkan diri ke majlis ini, yang diadakan secara percuma,” katanya ketika ditemui, baru-baru ini.

Berkumpul hilangkan kerinduan

MISHA yang hadir sama pada pertemuan berkenaan berkata, secara peribadi, dia berbangga dapat menjayakan program bukan saja bersama rakan seperjuangan, malah di hadapan ‘orang kampungnya’ yang sentiasa menyokong pembabitannya dalam seni.

“Sudah tentu saya berbangga dapat menjayakan majlis ini. Tidak mustahil pada majlis itu nanti saya mungkin dapat bertemu dengan orang kampung atau saudara-mara yang tinggal di ibu kota, begitu juga dengan orang lain.

“Kami sama-sama satu bahasa, satu dialek dan masing-masing makan nasi berlauk, sudah tentu tidak ada masalah menjadikan majlis ini lebih mesra dan harmoni. Saya berharap, semua orang Tanah Merah yang berada di ibu kota dapat hadir beramai-ramai menjayakan majlis bersama pemimpin ini," katanya yang baru saja muncul bersama album kompilasi berjudul Dia... Misha.

Kata penyanyi Pulangkan ini, dengan adanya program seperti itu, anak Tanah Merah yang merantau di ibu kota dapat menghilangkan kerinduan mereka kepada kampung halaman, yang sudah lama ditinggalkan kerana mencari rezeki.

“Seperti saya juga, yang sudah jarang pulang ke kampung, sedikit sebanyak kita dapat menghilangkan kerinduan dengan berkumpul beramai-ramai dalam majlis ini nanti.

“Memandangkan kerjaya sebagai artis ini turut memainkan peranan penting kepada semua bidang, saya mengambil peluang ini untuk menyedarkan diri dan orang ramai, untuk sentiasa mengambil tahu perkembangan kampung halaman dan mengenali dengan lebih rapat pemimpin kita sendiri,” katanya.

Ditanya mengenai persembahannya pada malam itu, Misha akui tiada kelainan yang bakal ditampilkan, namun fokusnya ialah kepada cara untuk lebih mendekati masyarakat Tanah Merah pada malam itu.

“Selain itu, ia medium terbaik kerana saya baru saja menerbitkan album kompilasi pada 14 Mac lalu, tak salah gunakan peluang yang ada di depan mata ini untuk mendekati mereka,” katanya.

Bertutur dialek Kelantan

NORA juga berbangga dapat sama-sama menyertai program yang jarang disertainya sebelum ini.

Ditanya adakah dia bimbang untuk terbabit dalam majlis yang menghimpunkan kesemua penduduk Tanah Merah seperti itu mampu menimbulkan isu kenegerian.

“Bagi saya, tidak perlu wujud isu umpama itu, memandangkan semua orang pun tahu yang saya anak kelahiran Kelantan, jadi apa salahnya saya meraikan majlis untuk orang kampung saya?

“Malah saya berbangga dapat tawaran mengadakan persembahan ini. Ia adalah tanggungjawab saya sebagai penyanyi untuk menghiburkan tetamu yang datang.

“Menariknya, berkemungkinan saya akan bertutur dalam dialek Kelantan sepanjang majlis itu, cuma yang janggalnya saya tidak pernah mengadakan persembahan di atas pentas sambil menggunakan dialek itu. Bagaimanapun, saya akan cuba melakukannya juga nanti,” katanya yang kini turut sibuk menguruskan syarikat produksi TV dan filem miliknya, Hud Hud Media.

*BERITA HARIAN

Tiada ulasan:

Bunga-bunga Cinta versi Juara Lagu

Pulangkan versi Juara Lagu

Ku Seru versi Juara Lagu

Semoga Abadi

Halaman Cinta versi Separuh Akhir Muzik-muzik

Dedebu Cinta versi Separuh Akhir Muzik-muzik

Sembunyi versi Pencalonan Muzik-muzik

Jawapanmu versi Pencalonan Muzik-muzik

Cinta Adam dan Hawa versi Anugerah Skrin